Vacature

Hoofd Werkvoorbereiding

Wil je graag je loopbaan voortzetten bij één van de grootste plaatwerkleveranciers van Europa en bij een voorloper in de markt op het gebied van gerobotiseerd produceren? Voel je je thuis in een technisch-commerciële rol als linking pin tussen verkoop en operatie en heb je ervaring met calculatie, werkvoorbereiding en engineering in de metaalindustrie? Dan is de vacature Hoofd Werkvoorbereiding bij BOZ Group iets voor jou.

 

Functie

Als Hoofd Werkvoorbereiding ben je verantwoordelijk voor de afdelingen Werkvoorbereiding/Engineering, Calculatie en heb je veelvuldig interactie met de afdeling Verkoopbinnendienst. Je geeft leiding aan 8 medewerkers en coacht en ondersteunt hen. Binnen jouw afdelingen worden klantaanvragen beoordeeld op technische en commerciële haalbaarheid, calculaties gemaakt en offertes vormgegeven. In sommige gevallen wordt er voor de klant een oplossing geëngineerd. Na opdrachtverlening wordt de order ingevoerd en worden productietekeningen en materiaallijsten gemaakt. Sommige orders zijn relatief standaard en bij andere is maatwerk van groot belang. Er wordt dan op basis van de klantwens meegedacht en geadviseerd over de optimale oplossing. In beide gevallen ben je verantwoordelijk voor een efficiënt offerte- en orderproces. Gedurende het orderproces is er contact met klanten over levertijden of andere klantvragen. Na afloop van het orderproces verzorg je samen met het team nacalculaties.

Binnen BOZ zit continu verbeteren in het DNA. Ook in jouw rol draag je bij aan het verder professionaliseren van processen. Je bent inhoudelijk sparringpartner voor technische vraagstukken van jouw afdelingen en beoordeelt technische haalbaarheid van klantvragen. Tevens neem je deel aan afdeling overstijgende projecten. De meeste projecten zijn gericht op het verhogen van de efficiency, het verlagen van de complexiteit, het verkorten van de doorlooptijden en het reduceren van productiekosten. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Algemeen Directeur.

 

Profiel

 • HBO werk- en denkniveau en een technische opleiding.
 • Ervaring in een technisch leidinggevende rol in de disciplines werkvoorbereiding, calculatie en/of engineering.
 • Ervaring in de metaalindustrie en bij voorkeur in de plaatwerkindustrie.
 • Kennis van moderne productietechnieken.
 • Sterk commercieel gevoel.
 • Procesdenker, innovatief, gedreven, denken in mogelijkheden, veranderingsgezind.
 • Coachende leider.
 • Bij voorkeur woonachtig op bereisbare afstand van Bergen op Zoom.

 

Wat bieden wij jou?

 • Uitdagende positie in een financieel gezond en succesvol bedrijf in de top van de markt.
 • Ruimte voor ondernemerschap en de mogelijkheid om concreet bij te dragen aan de verdere groei van de onderneming.
 • Betrokken en gemotiveerd team.
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris van maximaal € 5.750,00 bruto per maand, winstuitkering, bonus bij geen ziektedagen en een goede pensioenregeling.

 

Zoek jij een uitdagende leidinggevende functie in een hecht team, bij een ambitieuze technische organisatie en heb jij de drive om dingen beter te doen? Zie jij jezelf als proactief, coachend en  technisch sterk? Dan maken we heel graag kennis met jou en willen we je graag laten zien wat wij je te bieden hebben.
Solliciteer via onderstaande knop of stuur jouw motivatie en CV naar onze HR afdeling via personeelszaken@bozgroup.eu

Wil je liever eerst wat informatie voordat je besluit te reageren? Bel onze HR Manager Tamara Vlielander  op +31 (0) 164 240 910 of kijk op onze website: www.bozgroup.nl