BOZ Group investeert in nieuwe Amada HD ATC

De nieuwe Amada kantbank van BOZ Group behoort tot de top in het high-end-segment van de kanttechnologie. Doordat de steltijd bij steeds kleiner wordende seriegroottes belangrijker wordt, beschikt deze kantbank over een automatische gereedschapswisselaar. Deze transporteert met vier manipulatoren zelfstandig de voor het actuele programma benodigde gereedschappen, waarbij een ruim aanbod aan gereedschap direct bereik beschikbaar is.

Lees meer...

Fierde slijpt kleine delen snel, eenvoudig en veilig

BOZ Group heeft de allereerste beschikbare Fierde (Finishing Edge Rounding Deburring) machine in gekocht. Deze machine is geschikt voor het ontbramen, slijpen, borstelen en/of afronden van delen met afmetingen van 20×20 mm tot 200 mm brede delen en voor het finishen van strippen, kokerprofielen en werkstukken met een maximale breedte van 200 mm. De Fierde is uitgerust met twee koppen, waarbij voor beide koppen, al naar gelang de toepassing, de keuze kan worden gemaakt tussen een slijpband, een komslijpkop of een topborstel.

Lees meer...

Bekabelingsproject succesvol afgerond

De realisering van de ‘Factory of the Future’ komt steeds dichterbij. Dit nadat in december het bekabelingsproject door onze partner Databyte succesvol is afgerond. Dit project heeft er voor gezorgd dat alle machines die data kunnen importeren en exporteren in het netwerk hangen en alle werkplekken c.q. afdelingen voorzien zijn van Wifi punten.

  • Informatie wordt snel en gericht uitgewisseld;
  • Minimalisering van klantrisico’s door uitwisseling en back up van informatie;
  • Mogelijkheid tot verbetering van de OEE (Overall Equipment Effectiveness);
  • Mogelijkheid tot het formuleren van betere KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren).
Lees meer...

Investering in RetroFix is een verdere stap op de MVO ladder

In de gehele productieomgeving is de traditionele Tl verlichting vervangen door RetroFix Led verlichting. Deze investering is ingegeven door 3 gedachten:
1.    People: een betere lichtkwaliteit zorgt voor meer comfort op de werkplek en meer plezier in de werkzaamheden;
2.    Planet: een vermindering van de CO2 uitstoot van maar liefst 70%;
3.    Profit: een verbetering van de overall performance en een besparing op energiekosten.

Lees meer...