Historie

Metaalwerken Bergen op Zoom b.v. werd opgericht in oktober 1974 door Harry van Opdorp en gevestigd aan de Ringersweg 15 te Bergen op Zoom. Het doel was om industrieel plaatwerk te leveren voor machines en apparaten. Na het bedrijfspand links, rechts en naar boven tot het maximale te hebben uitgebreid, trok men de conclusie dat de ruimte te klein werd voor toekomstige groei. Daarom wordt er op 1 januari 1997 verhuisd naar de huidige locatie aan de Bongaertsweg 8 te Bergen op Zoom.

Ook daar ging de uitbreiding verder en in 1998 wordt ook daar de productieomgeving verder uitgebreid, waardoor het mogelijk werd het poedercoaten in eigen huis te laten plaatsvinden. De eerste producten kwamen reeds april 1999 van de poedercoatbaan. Kort daarna wordt tevens gestart met montageactiviteiten in een speciaal daarvoor gebouwde bedrijfshal aan de Witteveenweg 21 te Bergen op Zoom.

Op 1 mei 1999 wordt BOZ Group b.v. opgericht. Het is de BOZ Group die naar buiten treed en eigenaar is van het aanwezige machinepark. Alle activiteiten worden in de werkmaatschappij, te weten Metaalwerken Bergen op Zoom b.v., verricht.

In 2006 wordt de productieomgeving wederom uitgebreid, waardoor de organisatie over bijna 10.000 vierkante meter productieruimte beschikt.

Eind 2008 nam Corné van Opdorp de leiding over de BOZ Group over. Nog altijd specialiseert het bedrijf zich in het maken van industrieel plaatwerk voor machines en apparaten, voor onder meer de agro-, voedingsmiddelen – en hightech industrie. In grote productiehallen op het industrieterrein van Bergen op Zoom worden stalen, roestvrijstalen en aluminium platen 24/7 met uiterste precisie – al dan niet geautomatiseerd – gesneden, gebogen, gelast, gepoedercoat en geassembleerd. Het levenswerk van Harry blijft zich ontwikkelen uitbreiden.